Пляж Фалезія визнали найкращим у світі в 2024 році / фото ua.depositphotos.com

У міру наближення літа все більше туристів цікавляться, куди б поїхати за пляжним відпочинком влітку 2024 року і як при цьому заощадити.

Можливо, визначитися з вибором їм допоможе рейтинг 2024 Travellers' Choice Best of the Best Awards for Beaches, опублікований найбільшою в світі платформою для мандрівників TripAdvisor. Золоті піски, нерівна берегова лінія, чиста блакитна вода – пляжі-переможці цього року подобаються мандрівникам у всьому: від ледачих пляжних днів до підводних пригод.

Очолив рейтинг португальський пляж Фалезія, відомий своїми приголомшливими скелями, золотими пісками та блискучими блакитними водами. Тут можна позасмагати на великому березі, скупатися, зайнятися серфінгом або прогуляйтеся по мальовничій стежці на вершині скель, милуючись неймовірними пейзажами. Пляжу присвоєний "Блакитний прапор" (вища відмінність для пляжів) за чистоту та інфраструктуру – тут є туалети, закусочна, до нього легко дістатися громадським транспортом.

Відео дня

За ним слідують пляж Спьяджа-дей-Конільї на італійському острові Лампедуза, відомий своїми блакитними водами, білосніжними пісками і спокійною атмосферою, та іспанський пляж Ла-Конча, що ідеально підходить для сімейного відпочинку.

Топ-10 найкращих пляжів світу в 2024 році

1. Пляж Фалезія, Португалія (Praia da Falésia).

2. Пляж Спьяджа-дей-Конільї, Лампедуза, Італія (Spiaggia dei Conigli).

3. Пляж Ла-Конча, Іспанія (La Concha Beach).

4. Пляж Каанапалі, Гаваї, США (Ka'anapali Beach).

5. Пляж затоки Грейс-Бей, Острови Теркс і Кайкос (Grace Bay Beach).

6. Пляж Ансе Лаціо, Сейшели (Anse Lazio).

7. Пляж Менлі, Сідней, Австралія (Manly Beach).

8. Пляж Ігл-Біч, Аруба (Eagle Beach).

9. Пляж Сієста, Флорида, США (Siesta Beach).

10. Пляж Варадеро, Куба (Varadero Beach).

Літній відпочинок 2024

Як повідомляв УНІАН, раніше видання Travel Off Path назвало три пляжні напрямки Європи, які будуть найбільш трендовими в 2024 році.

Водночас кліматологи попередили, що літо 2024 року буде таким же спекотним, як і попереднє. Однак потім екстремальну спеку може змінити різке похолодання з сильними штормами.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.