Статуя Христа-Спасителя, Стоунхендж і Тадж-Махал – серед головних розчарувань туристів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Чимало мандрівників упевнені, що наявність статусу пам'ятки всесвітньої спадщини ЮНЕСКО автоматично робить локацію приголомшливою. А тому, вирушаючи на екскурсію в таке місце, туристи мають заздалегідь завищені очікування і нерідко бувають розчаровані. А вся річ у тім, що часто вони забувають, що цей статус присвоюється не стільки за красу, скільки за цінність для людства.

Користувачі платформи Reddit розповіли про свої найбільші розчарування після відвідування пам'яток зі списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Христос-Спаситель у Бразилії. Дуже неприємно думати, що це об'єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, і дуже соромно, що це одне із семи чудес світу, особливо коли до числа фіналістів входять такі об'єкти, як Ангкор-Ват", – написав користувач із ніком JustAsmalldreamer.

Відео дня

Цю думку підтримали ще кілька користувачів. "Я зробив помилку, піднявшись на гору Цукрова Голова за день до того, як пішов до Христа-Спасителя. На Цукровій Голові було небагато туристів, прохолодніший транспорт, справжня природа, найкращі краєвиди... Це було приголомшливо. Потім наступного дня я опиняюся біля ніг гігантського Ісуса і 10 тисяч його фанатів, які намагаються зробити одне й те саме селфі", – додав користувач beerouttaplasticcups.

Також кілька користувачів залишилися незадоволені кам'яною мегалітичною спорудою Стоунхендж у Великій Британії.

"Стоунхендж... Я маю на увазі. Це вражає хвилин десять. Але заради цих десяти хвилин задоволення занадто далеко їхати з Лондона", – написав користувач fromafarawayplac3.

При цьому користувач fromafarawayplac3 поскаржився, що каміння виявилося значно нижчим, ніж він очікував, а користувач ironwilledf-up додав, що у Великій Британії доступно чимало значно цікавіших туристичних пам'яток.

Ще один користувач із ніком JessSuperSub залишився розчарований відвідуванням Тадж-Махал в Індії.

"Тадж-Махал і форти Раджастану. Я не розумію, в чому тут справа і чому їх так переоцінюють. Це просто потворні старі пам'ятники. У мене таке відчуття, ніби я витратив дорогоцінні долари на те, щоб побачити дрібницю", – поділився він.

Утім, інші учасники опитування поспішили заступитися за цю пам'ятку. "Я теж не згоден. Серед безлічі цікавих фортів і стародавніх місць у цій частині Індії Тадж-Махал, на мій погляд, є найкрасивішою будівлею на цій планеті", – зазначив користувач із ніком alan_s.

Водночас більшість опитаних, навіть якщо й називали якісь конкретні пам'ятки зі списку ЮНЕСКО, які їх розчарували, визнали, що вони самі зробили помилку, неадекватно оцінивши їх.

"Печера Горема, Гібралтар (відома як одне з останніх місць, населених неандертальцями – ред.). Це дуже підкреслює той факт, що не всі об'єкти всесвітньої спадщини є привабливими для туристів", – розповів користувач із ніком LinguaQuirma.

Мандрівник пояснив, що побачив позначку про об'єкт спадщини ЮНЕСКО, який знаходиться поруч, на карті під час прогулянки на велосипеді. Однак коли він туди під'їхав, на нього чекало розчарування – його зустрів крихітний офіс музею з абсолютно непривітним персоналом, який поспішив прогнати його. Найбільше туриста обурило те, що фактично об'єкт був закритий для туристів, але його чомусь показували на карті, таким чином вводячи потенційних відвідувачів в оману.

Як повідомляв УНІАН, раніше легендарну берлінську техно-сцену внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.