«Укрзалізниця» запускає потяг Львів-Солотвино / фото REUTERS

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» з 22 серпня відновлює курсування поїзда № 601/602 Львів-Солотвино.

Читайте такожЧим раніше купуєш, тим дешевше: вартість квитків на поїзди Інтерсіті+ тепер буде змінюватися

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

Як їздитиме поїзд Львів-Солотвино

Відзначається, що зі Львова в Солотвино поїзд відправиться 22 серпня і буде курсувати по парних числах. У зворотному напрямку, з Солотвино, рух буде відновлено з 23 серпня - по непарних числах.

«Поїзд буде робити зупинки, зокрема, на станціях: Сянки, Ужгород, Чоп, Берегово, Хуст, Тячів та інші. Ознайомитися з усім переліком зупинок поїзда і придбати квитки можна через офіційний сайт компанії і в залізничних касах», - йдеться в повідомленні.

Правила проїзду в поїздах в період пандемії коронавіруса

У прес-службі нагадали, що всі поїзди проходять посилену дезінфекційну обробку до і після рейсу.

«Також посилена обробка постільної білизни під час прання. У кожному вагоні встановлено санітайзер, яким можуть користуватися пасажири. У вагонах розміщені рекомендаційні наклейки про правила особистої гігієни в умовах карантину. Поїзні бригади забезпечені засобами індивідуального захисту, пройшли відповідні інструктажі та медогляд», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що для посадки в поїзд пасажири обов'язково повинні надіти захисну маску, а також пройти температурний скринінг при вході на вокзал і при посадці в вагон.

Карстові провали в Солотвино / фото УНІАН

Чим відоме Солотвино

  • Як повідомляється в Wikipedia, Солотвино - селище міського типу Тячівського району Закарпатської області України. У селищі знаходяться прикордонний перехід в Румунію на мосту через Тису і митний пост "Солотвино".
  • Головною особливістю Солотвино є соляні копальні, видобуток кам'яної солі в яких проводиться ще з епохи бронзи (друге тисячоліття до нашої ери).
  • Солоні Солотвинські озера в західній частині селища є популярним місцем відпочинку. Найбільшим з Солотвинських озер є озеро Кунігунда, що знаходиться на місці однієї із затоплених старих шахт. В селищі є музей історії солевидобутку.
  • Починаючи з 2000-х років через вчасно не усунутий зростаючий приплив прісних грунтових вод і розмивання підгрунтя соляних пластів на території селища відбувся розвиток карстових провалів, що загрожує житловим будинкам та іншим будівлям. Серед іншого затопило шахту № 9, де знаходилися підземні приміщення алергологічної лікарні зі спелеотерапії для хворих на астму. У шахті №8 знаходилися підземні приміщення Закарпатської обласної алергологічної лікарні.
  • Соляні шахти в Солотвино / фото УНІАН

Інші новини про роботу "Укрзалізниці" в період пандемії коронавируса