Дмитро Комаров в Еквадорі / фото 1+1

У новому випуску програми "Світ навиворіт" про Еквадор, який вийшов 6 жовтня на телеканалі 1+1, Дмитро Комаров продовжив подорож углиб Амазонії до поселення племені ваорані та дізнався сенсаційні подробиці злочину, про який шуміли всі еквадорські ЗМІ.

Як повідомляє прес-служба 1+1, команда проекту разом з місцевими гідами вирушила по притоках Амазонки через непрохідні джунглі до найвіддаленішого селища індіанців ваорані – Бамено. Маршрут команди лежить через територію неконтактних племен, де будь-яка зупинка – навіть на кілька хвилин – може обернутися смертю. Знайти неконтактні племена Еквадору – заповітна мрія багатьох дослідників з усього світу, але наблизитися до них практично неможливо, адже вони без попередження вбивають кожного, хто ступить на їхні землі.

"У джунглях як і раніше залишилася частина племен групи ваорані, які ніколи не контактували з цивілізацією. Вони дуже уважні та мають зовсім інший слух, нюх, зір. Нам по їхній території необхідно йти на човні більше двох годин. І на цьому відрізку шляху може статися все, що завгодно. Це адреналін, тому що вони точно знають, що ми тут. І якщо припустити, що ми десь сіли на мілину, зупинилися не в тому місці або зламався човен – вони цілком могли б нас атакувати", – прокоментував Комаров.

"Світ навиворіт" в Еквадорі / фото 1+1

Такий напад на цій території стався всього п'ять років тому. Неконтактні індіанці списами вбили місцевого гіда Кайго, коли його човен сів на мілину. Його дружині дивом вдалося врятуватися. Зараз на місці його загибелі просто лежить корч, тому що ступати на ці землі дуже небезпечно і встановити якийсь пам'ятний знак неможливо.

Читайте такожУ першому випуску "Світ навиворіт" про Еквадор Дмитро Комаров шукатиме найбезпечніше плем'я у світі (відео)У новому випуску Комаров проведе власне розслідування, щоб з'ясувати деталі події.

Команді "Світу навиворіт" випаде унікальна можливість поспілкуватися з батьками загиблого члена племені ваорані Кайго – Тападе і Маює, які живуть в маленькому безіменному поселенні на кордоні зони неконтактних. Подружня пара розповість всі подробиці того страшного дня, а батько сімейства навіть покаже знаряддя вбивства. Дивно, але батько досі зберігає спис, яким закололи його сина. За традицією, ваорані зберігають зброю, якою вбили близьку людину, щоб помститися вбивці та його племені.

Не так давно вважалося, що жорстока традиція кровної помсти вже в минулому, поки в 2013 році в еквадорських джунглях не трапилася справжня міжкланова війна. За вбивство свого старійшини ваорані, які контактують з цивілізованим світом, вирізали ціле поселення неконтактних. Тоді загинули десятки людей. Ця новина сколихнула всі еквадорські ЗМІ, адже ніхто не очікував такої події в наші дні.

Дмитро Комаров в Еквадорі / фото 1+1

Крім того, в поселенні Комаров познайомиться з побутом сучасних контактних ваорані. Дотримуючись давніх традицій, вони як і раніше прикрашають обличчя гостей червоною фарбою з фрукта ачіоте, що нагадує каштан, будують онко – хатини з пальмового листя і продовжують робити намиста з зубів тварин, які є ознакою статусу індіанців. Водночас, вони носять одяг, користуються радіостанцією та іншими благами цивілізації. 

Дмитро Комаров в Еквадорі / фото 1+1

Телеведучий дізнається, як полюють племена індіанців в наші дні, що їдять на сніданок, як спілкуються між собою і як цивілізація змінила їхнє життя.

Ексклюзивом випуску стане унікальне інтерв'ю з єдиною людиною, яка вижила після зустрічі з неконтактною групою племен. Ним виявилася дружина загиблого гіда Кайго, якій вдалося втекти під час нападу, незважаючи на поранення. Це інтерв'ю – джерело дуже цінної інформації про групи неконтактних племен, адже всі інші, хто зустрічав їх – гинули. Дівчина не тільки розповість, як виглядали індіанці, а й згадає всі подробиці того дня, і навіть назве імена вбивць її чоловіка.

Несподівано, під час інтерв'ю спалахнули подробиці не тільки загибелі Кайго, а й того, як починалася велика міжкланова війна 2013 року, адже вбитим старійшиною контактних ваорані виявився дідусь цієї дівчини.

Дмитру Комаров вдалося здобути сенсаційні подробиці цієї події, про які не знали навіть місцеві ЗМІ.

Вас також можуть зацікавити такі матеріали: