Дмитро Комаров в Еквадорі / фото 1+1

У новому випуску "Світ навиворіт" про Еквадор від 4 грудня Дмитро Комаров побував на еквадорському родео і побачив найбільш незвичайні скачки в Андах на висоті 4000 метрів.

Як повідомляє прес-служба 1+1, в новому випуску команда проекту покине джунглі і відправиться в Анди, щоб дізнатися, як живуть місцеві ковбої чаграс. Ці люди – найкращі наїзники Еквадору і приборкувачі лютих биків.

Чаграс живуть на так званих "ас'єндах" або фермах, де розводять велику рогату худобу. Тільки тварини тут не прості. Чаграс розводять биків породи "Браво", які відрізняються особливою агресивністю і силою. Тому управлятися з ними потрібно дуже обережно, адже бик може напасти в будь-який момент. Крім того, тварини тут не живуть в стійлах, а знаходяться на вільному випасі, поки людям не буде потрібно знову загнати їх з пасовищ в загін. Це і є найнебезпечніша частина роботи чаграс. Ковбої відправляються на родео, де прямо на скаку майстерно заганяють худобу за допомогою ласо.

Дмитро Комаров в Еквадорі / фото 1+1

"Здичавілий на вільному випасі бик може знести людину разом з конем. Тому чаграс повинні працювати дуже злагоджено. Їм потрібно бути першокласними наїзниками і відмінно розуміти звички тварин", – розповів Комаров.

Український мандрівник побуває на справжньому еквадорському родео разом з чаграс, дізнається, як вони живуть і навіщо на зустріч з розлюченим биком беруть гітару.

Дмитро Комаров в Еквадорі / фото 1+1

Далі команда "Світу навиворіт" відправиться на ще одну яскраву подію в Еквадорських Андах – скачки на ламах. Цей чемпіонат сміливо можна назвати одними з найбільш незвичайних скачок світу, адже наїзники тут – діти.   

Читайте такожУ "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим" показали екстремальну риболовлю і закулісся національного виноробства (відео)"Раз на рік тисячі жителів корінних громад індіанців в Андах збираються на легендарні скачки Ламінгатас. І хоча учасникам всього від 4 до 12 років, це далеко не нешкідливий дитячий ранок. Тут все по-дорослому. Малюки в азартній боротьбі змагаються за звання кращого наїзника і носяться на ламах зі швидкістю до 60 км на годину. Вони запросто можуть обігнати автомобіль в міському потоці, при цьому у них повна відсутність захисту – шоломів, наколінників і будь-якої страховки", – поділився телеведучий.

Комаров познайомиться з маленькими чемпіонами і покаже, як вони готуються до змагань. Крім того, телеведучий спробує і сам осідлати ламу.

Дмитро Комаров в Еквадорі / фото 1+1

У попередніх випусках "Світ навиворіт. Еквадор"