REUTERS

Туристам, які в майбутньому будуть приїжджати до Італії, не доведеться проходити карантин.

Коли в Італії відновиться туризм, «ми не зможемо наполягати на тому, щоб турист проходив карантин», заявила міністр транспорту Італії Паола де Мікелі.

Наразі іноземці можуть в’їхати до Італії лише максимум на п’ять днів і тільки з робочих питань. Потім вони повинні негайно покинути країну.

Відео дня

Міністр Паола де Мікелі заявила, що графік зняття обмежень на в’їзд до Італії буде залежати від рівня зараженості в конкретних країнах.

Читайте такожУ Китаї школярі носитимуть браслети для вимірювання температури онлайн

Крім того, італійська влада не має наміру обмежувати поїздки співгромадян за кордон. У випадку, якщо італієць покине Італію, після повернення він не буде змушений сидіти в карантині. Але тільки «якщо епідеміологічні умови будуть під контролем» у країні, яку він відвідав, сказала міністр.

Втім, наразі італійська влада не повідомляє коли саме можна буде в'їжджати до Італії іноземним туристам хоча б з ЄС. Вона намагається переконати інші країни Європейського Союзу розробити загальні санітарні правила, щоб дозволити рух туристів всередині співдружності. Наприклад, можливо, створивши «туристичні коридори», де будуть дотримані спеціальні заходи проти Covid-19.

Туризм є важливим джерелом доходу для італійської економіки. В цей час італійцям забороняється виїжджати зі своєї провінції навіть, щоб поїхати до іншої частини країни (окрім крайньої потреби). Як інформує Reuters, Паола де Мікелі повідомила, що нормалізація подорожей всередині Італії може початися в першій половині червня.

Як повідомляв раніше УНІАН, через пандемію коронавірусу майже половина греків виступили проти відкриття кордонів для іноземних туристів.