Гаваї готуються приймати туристів / фото ua.depositphotos.com

Популярний серед туристів американський острівний штат Гаваї з 15 жовтня 2020 року буде приймати туристів за наявності у них негативного результату тесту на коронавірус, зробленого протягом 72 годин до від'їзду.

Читайте такожСША скасували обов'язкову перевірку здоров'я всіх пасажирів, хто прилітає в країну

Як повідомляє The Independent, гавайська влада вирішила пом'якшити карантинні обмеження, включаючи обов'язковий 14-денний карантин для всіх мандрівників, що прибувають, незважаючи на складну ситуацію з COVID-19 в США. Тепер двотижневу самоізоляцію можна буде уникнути, пред'явивши негативні результати тесту.

Відео дня

Втім, саме цей момент викликає побоювання у багатьох місцевих жителів. За словами голови Комітету з економічного розвитку, туризму та технологій штату Гаваї, сенатора Гленна Вакаї, проблема полягає в тому, що в такому випадку тести не є обов'язковими для всіх. Мандрівники все ще можуть відмовитися від тестування і відправитися на двотижневий карантин після прибуття, а це означає, що люди з негативним тестом все одно ризикують заразитися в літаку від тих, хто не тестувався.

Туризм для Гаваїв - основна галузь економіки / фото ua.depositphotos.com

При цьому, за словами Вакаї, якщо острови зіткнуться з новим спалахом коронавірусу через поспішне повернення до туризму, повторна ізоляція може означати економічну катастрофу. Також сенатор стурбований тим, що відновлення туризму до того, як діти повернуться до школи, може стати проблемою для батьків, які працюють в туристичній індустрії.

Тим не менш, багато хто розглядає тестування перед поїздкою як найкращий спосіб посилити захист і одночасно дати поштовх економіці штату. На Гаваях був один з найвищих рівнів безробіття в країні з початку пандемії через практично повне припинення туристичної діяльності - до пандемії штат приймав близько 30 тисяч відвідувачів на день.

Гавайська самобутня культура / фото ua.depositphotos.com

Губернатор Гаваїв Джош Грін у свою чергу, визнав ризики, але сказав, що план дасть островам такий необхідний шанс для відновлення економіки.

Мандрівники також зіткнуться з низкою інших обмежень після прибуття на Гаваї, особливо на Оаху, де зафіксовано більшість зареєстрованих випадків.

Водночас мери окремих міст вже заявили про намір відмовитися від запропонованої владою штату програми відновлення туризму.

Зупинка туризму через пандемію завдала серйозної шкоди жителям Гаваїв, виживання яких залежить від цього сектора. Десятки підприємств закрилися назавжди, а готелі закриті або працюють з обмеженою місткістю. Бари залишаються закритими, а ресторани працюють тільки на винос або з обмеженням кількості обслуговуваних гостей.

Гаваї місяцями жили в умовах карантину, але незважаючи на це з початку пандемії сюди все одно щодня прибували сотні, а іноді й тисячі людей. Деякі з них порушили заходи безпеки, що призвело до арештів і штрафів за грубі порушення.

«В ідеальному світі ми не відкрилися б, поки у нас не буде вакцини», – констатував президент Управління з туризму Гаваїв Джон де Фріс. Однак, за його словами, занадто довге очікування «змусить галузь піти».

Туристів Гаваї приваблюють пляжами і природою / фото ua.depositphotos.com

Трохи цікавих фактів про Гаваї

  • Цей американський штат розташований на Гавайських островах в центральній частині Тихого океану на відстані 3700 км від континентальної частини США, повідомляє Wikipedia
  • Офіційна Альтернативна назва - штат Алоха - на честь традиційного привітання мовою корінного населення.
  • Столиця і найбільше місто штату - Гонолулу. Інші великі міста - Хіло, Каїлуа-Кона, Канеохе. Економічно найбільш розвинений острів Оаху.
  • На Гаваях переважає тропічний пасатний клімат. Середньорічна температура +18 ... +25 градусів за Цельсієм. Вологі тропічні ліси, савана та інші природні зони. Саме своїми природними пам'ятками разом з традиційним пляжним відпочинком Гаваї приваблюють туристів.
Гавайські пляжі / фото ua.depositphotos.com

Правила в'їзду в США для громадян України

  • Громадяни України на даний момент можуть подорожувати до США за наявності візи без будь-яких додаткових обмежень і тестування.
  • Запроваджені обмеження на поїздки до США для громадян України, які протягом останніх 14 днів перебували на території будь-якої з 26 європейських країн-членів Шенгенської угоди, Великобританії, Ірландії, а також Китайської Народної Республіки, Бразилії та Ісламської Республіки Іран.
  • Зазначені обмеження діють також для пасажирів, які перебувають на територіях названих країн з метою транзиту.
  • Дія цих правил не поширюється на громадян США або законних постійних жителів США (власників «зеленої карти»).

Які ще країни можуть відвідати українці на даний момент