Шрі-Ланка готова зустрічати туристів з України / фото Вероніка Кордон

Шрі-Ланка з сьогоднішнього дня, 21 січня 2021 року, повністю відкрила свої кордони для туристів і міжнародних рейсів з усіх країн світу.

Читайте такожОстрів Шрі-Ланка: неймовірна і суперечлива країна на березі Індійського океану

Як повідомляє Xinhua, рейс Oman Air з 50 ланкійцями на борту сьогодні вранці урочисто прибув в Міжнародний аеропорт Бандаранаїке (BIA) в Коломбо.

Відео дня

У свою чергу голова Управління з розвитку туризму Шрі-Ланки (SLTDA) Кімарлі Фернандо повідомив, що Міністерство туризму спільно з Міністерством охорони здоров'я і цільовою групою президента по COVID-19 розробило докладні протоколи і процедури безпеки.

"З усіма цими заходами, процесами і протоколами, Шрі-Ланка готова і відкрита для повернення наших гостей", - заявив він.

Зокрема, влада Шрі-Ланки створила інформаційний онлайн-портал і цілодобовий операційний центр, з яким можна зв'язатися по телефону або електронній пошті, за допомогою якої туристи можуть отримати підтримку і стежити за оновленням інформації.

Аеропорти Шрі-Ланки підготувалися до прийому туристів / фото REUTERS

Відзначається, що наразі на Шрі-Ланці є можливості для проведення ПЛР-тестування 2500 туристів, що прибувають на день. Туристам доведеться придбати страховку і оплачувати власні тести ПЛР. При цьому наразі для приїжджих туристів не встановлено карантинний період або мінімальний термін перебування.

Читайте такожБуддійські храми, чайні плантації та екзотичні тварини: що подивитися на Шрі-Ланці

Міжнародний аеропорт Бандаранаїке на заході країни і Міжнародний аеропорт Маттала Раджапакса на півдні в даний час відкриті для регулярних і чартерних рейсів принаймні восьми авіакомпаній, включаючи національного перевізника Шрі-Ланки SriLankan Airlines.

Правила в'їзду на Шрі-Ланку для українських туристів

  • Як повідомляє портал visitukraine.today, 26 грудня 2020 року в тестовому режимі Шрі-Ланка відкрила в'їзд для окремих категорій іноземних туристів, у тому числі громадян України.
  • Для в'їзду в країну, в т.ч. при оформленні онлайн електронної візи, подорожуючі повинні сплатити страховий поліс ланкійської компанії «People's Insurance PLC» вартістю 12 доларів з покриттям витрат, пов'язаних з COVID на період 1 місяць, а в разі продовження перебування страховий поліс повинен бути продовжений. При в'їзді в країну мандрівники повинні подати декларацію про стан здоров'я.
  • Всі мандрівники повинні пройти 14-денний період перебування тільки в визначених урядом сертифікованих готелях, кількість яких обмежена - всього 52.
  • При в'їзді в країну всі мандрівники повинні мати негативний ПЛР-тест, зроблений не раніше ніж за 96 годин до посадки на рейс на Шрі-Ланку. Крім того, по прибуттю в країну вони повинні пройти не менше двох ПЛР-тестів, вартість яких (40 доларів) повинна бути оплачена заздалегідь, що також є однією з умов отримання ланкійської електронної візи.
  • Проведення тестування забезпечують згадані сертифіковані готелі. Ці вимоги застосовуються до всіх без винятку мандрівників, в тому числі до тих, хто вже пройшов вакцинацію від COVID. Детальну информаццию можна отримати за посиланням.
  • Громадянам всіх країн, крім Великобританії, дозволяється в'їзд на Шрі-Ланку в туристичних цілях за допомогою онлайн-реєстрації на сайті. Заявникам "Electronic travel authorization system" (ETA) суворо рекомендується слідувати при подачі заявки наведеним нижче інструкціям.
  • Зокрема, рекомендується всім заявникам, перш ніж запитувати дозвіл ETA, проконсультуватися з авіакомпаніями про дозвіл на виліт на Шрі-Ланку, отримати вказівки і перевірити наявність рейсів заздалегідь.
  • Перш ніж подавати заявку на отримання візи, потрібно мати підтверджене бронювання готелю, результати ПЛР-тестів і обов'язкове страхування COVID-19. Здійснюючи бронювання, зв'яжіться зі своїм готелем, який повинен відповідати категорії "безпечний" і "безпечний рівень 1". Готель видасть контрольний номер, який буде автоматично перевірятися у вашому паспорті при подачі заявки на ETA. Зверніть увагу, що це є обов'язковою вимогою, і якщо ви не дотримувалися вищезазначеної процедури до подачі заяви на візу, в оформленні візи буде відмовлено, а консульський збір повертатися не буде.
  • Станом на 15 січня 2021 року МОЗ України відносить Шрі-Ланку до "зеленої" карантинної зони, тому по поверненню додому українцям не потрібно буде йти на самоізоляцію. Однак варто враховувати, що МОЗ переглядає цей список щотижня, тому все може змінитися.

Інші новини по темі