Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський цінує готовність президента Арабської Республіки Єгипет Абделя Фаттаха Ас-Сісі забезпечити безпеку українських туристів у період пандемії COVID-19.

Про це Зеленський повідомив у мікроблозі Twitter.

«Ціную готовність Абделя Фаттаха Ас-Сісі забезпечити безпеку туристів. Українці стали першими іноземними туристами, які прибули до єгипетських курортів після відновлення міжнародного авіасполучення. Ціную рішення посилити епідконтроль і покривати витрати на лікування наших туристів», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС назвали країни, від яких очікують на пом'якшення візових процедур

За даними інтерактивної онлайн-карти Міністерства закордонних справ щодо подорожей світом для українців на час пандемії COVID-19, в’їзд громадянам України до Єгипту дозволено.

Однак, якщо напередодні чи на момент вильоту в Єгипет з країни проживання - ця країна потрапить у список країн, оголошених Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) такими, що мають високий рівень зараження населення коронавірусом, мандрівники будуть зобов’язані надати результати останнього ПЛР-тестування (зробленого за 48 годин до дати поїздки) при в’їзді в Єгипет. Мандрівники звільняються від візового збору до 31 жовтня 2020 року.

Читайте такожУкраїнці поки не можуть полетіти до Грузії: продовжено заборону на більшість авіарейсів

Також, на практиці, до туристів, які прибувають в Єгипет після 1 липня, висуваються вимоги заповнити спеціальну декларацію при посадці у літак та пройти температурний скринінг по прибуттю.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Єгипет розпочали переговори про оновлення туристичного співробітництва в умовах COVID-19.