Португалія і Болгарія – найкращі варіанти для відпочинку в Європі в 2024 році / колаж і фото УНІАН

На тлі триваючого зростання цін по всьому світу, туристи шукають можливості, щоб отримати приголомшливий відпочинок і при цьому не розоритися. Британський туристичний експерт і журналіст Саймон Колдер назвав чотири країни Європи, куди варто поїхати на відпустку в 2024 році – вони одночасно красиві та доступні за ціною.

Гуру подорожей в інтерв'ю BBC Breakfast заявив, що цього року обов'язковими для відвідування є Португалія, Болгарія, Чорногорія та Албанія, пише Express.

"У Західній Європі це повинна бути Португалія, а в Східній Європі – Болгарія – очевидно, дуже популярне місце для відпочинку", – зазначив Колдер. При цьому він додав, що Албанія також буде прекрасним варіантом: хоча вона не "така вишукана, як Корфу", це відмінне місце для літнього відпочинку – "красива і доброзичлива країна".

Відео дня

1. Португалія. Це чудова країна з багатою історією, яскравими містами і красивою береговою лінією. Колдер рекомендував відвідати Лісабон, а також міста Кашкайш, Ешторіл і Сінтра.

"Я люблю Лісабон, одну з найкрасивіших столиць Європи, і місця на її західних околицях, зокрема Кашкайш, Ешторіл і Сінтру. Але досі я не їздив на південь, на півострів Сетубал: він набагато менш відомий, але сповнений сюрпризів", – зазначив експерт.

2. Болгарія. Це воістину красива країна: її піщані пляжі на Чорному морі обов'язкові до відвідування, а також Пловдив і Софія – два найпрекрасніших міста, які варто відвідати.

"У Болгарії ваші гроші "розростаються". Ми вже багато років говоримо всім, що Болгарія – прекрасне місце для відпочинку, про те, яка чудова погода, які м'які піщані пляжі, відмінні готелі та, звісно ж, низькі ціни", – пояснив Колдер.

3. Чорногорія. Згідно з недавнім дослідженням експертів з відпочинку Jersey Island Holidays, Чорногорія є однією з найбільш "недооцінених країн" Європи і одним з найдешевших місць відпочинку.

Найпопулярнішим місцем літнього відпочинку в країні є Которська затока, що була названа "перлиною Середземномор'я" з її красивими рибальськими селищами і захоплюючими дух краєвидами. Старе місто Котора було внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, і багато відвідувачів описували його як "красиве і дуже спокійне" місце для відпочинку.

4. Албанія. Експерти з туризму з Wanderlust пояснили, що Албанія – це "таємне Середземномор'я", де "пляжі здебільшого залишаються вільними від курортів". Одними з найцікавіших місць для відвідування є Тирана, Берат і Албанська Рив'єра.

"Албанія – це красиво і дуже дружелюбно. Вона не така вишукана, як Корфу, але я думаю, що в 2024 році вона стане справжнім відкриттям, якщо ви хочете відпочити за нижчими цінами", – заявив Колдер.

Як повідомляв УНІАН, раніше турстичний експерт Джулія Брукс у своїй колонці для The Times попередила туристів про помилки, які можуть зруйнувати їхню відпустку в 2024 році. Також вона дала вісім порад, як уникнути розчарувань у подорожах у 2024 році.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.