Екзотичний острів Занзібар / фото ua.depositphotos.com

Український лоукостер SkyUp з 24 жовтня 2020 року виконувати чартерні рейси до екзотичного острову Занзібар в Індійському океані біля східно-африканського узбережжя, що входить до складу Танзанії (автономного Занзібару).

Читайте такожАвіакомпанія SkyUp анонсувала графік зимових польотів (список)

Як зазначає прес-служба туроператору Join UP!, на замовлення якого виконуватимуться рейси, літатиме SkyUp за цим напрямком двічі на тиждень - по середах і суботах. 

Відео дня

Переліт здійснюватиметься за маршрутом "Київ - Занзібар" з технічною зупинкою в Єгипті. Пасажири зможуть перевозити з собою багаж вагою до 23 кг та одну одиницю ручної поклажі розміром не більше ніж 55х40х20 см (сума параметрів 115 см) та вагою не більше ніж 7 кг.

Занзібар пропонує відпочинок на будь-який смак / фото ua.depositphotos.com

Правила в'їзду до Танзанії

  • За даними сервісу Visit Ukraine, станом на сьогодні Занзібар не вимагає від громадян України результатів ПЛР-тесту на коронавірус. При цьому всі туристи повинні мати при собі страховий поліс, який покриває лікування COVID-19.
  • При в’їзді до Танзанії всі подорожуючі проходять температурний скрінінг та у разі наявності підвищеної температури мають пройти додаткове обстеження на COVID-19. 
  • Після прибуття до Танзанії в аеропорту треба оформити візу. Її вартість становить 50 доларів з людини, тривалість перебування - до 90 днів. 
  • В готелях і в громадських місцях в Танзанії діє масковий режим, виконується вимога дотримуватись дистанції, всюди є санітайзери.
  • Наразі Україна відносить Танзанію до "зеленої" карантинної зони, тож українським туристам по поверненню додому не потрібно йти на самоізоляцію чи проходити тестування на COVID-19. Втім під час планування подорожі слід враховувати, що розподіл на карантинні зони постійно змінюється.
Занзібар в Танзанії / фото ua.depositphotos.com

Відпочинок в Занзібарі: що пропонують туристам

  • Занзібару є що запропонувати і тим, хто цікавиться активними пригодами, і тим, хто шукає спокійного і розслабленого відпочинку - прогулянки джунглями, кайт- та віндсерфінг, дайвінг, екскурсії островами архіпелагу, або усамітнена і спокійна пляжна відпустка один-на-один із тишею та океаном.
  • Морські прогулянки та екскурсії. Познайомитися з 200-літньою історією вирощування спецій і лікувальних трав на плантаціях Кізімбані та попірнати на острові Мнемба чи поплавати в затоці з дельфінами. Або ж просто погуляти на сусідніх островах Занзібарського архіпелагу та дізнатися історію острова Прізон, на якому колись побудували в’язницю, а тепер він є однією з найпопулярніших туристичних принад і відомий завдяки гігантським столітнім черепахам, які тут оселилися, неймовірним кораловим рифам і незайманій природі.
  • Джунглі та сафарі для любителів дикої природи. На території Танзанії розташовані 12 національних парків, 13 заказників, 38 природоохоронних територій. Вони займають близько 30% всієї території країни. Одним із найвражаючих є національний парк «Ліс Джозани» — прогулянка тропічним лісом з велетенськими рослинами та милими червоними колобусами нікого не залишає байдужим.
  • Поринути в історію, прогулюючись Стоунтауном. Кам’яне місто є найдавнішою частиною Занзібару. Воно перебуває під охороною ЮНЕСКО. Гуляючи серед стародавніх будівель, варто завітати до Будинку чудес (колишньої резиденції султана Занзібару), побачити колишній ринок рабів та побувати у будинку, де народився і зростав легендарний Фредді Мерк’юрі.
Пляжі Занзібару / фото ua.depositphotos.com

Туризм і коронавірус: куди можуть поїхати українці