AnadoluJet літатиме за маршрутом Анкара-Київ-Анкара / фото ua.depositphotos.com

Турецький лоукостер AnadoluJet, що є підрозділом одного з найбільших авіаперевізників світу Turkish Airlines, з 30 березня 2021 року вперше почне польоти в Україну.

Читайте такожАнкара з перших вуст: османські будиночки, знамениті ринки і жодного слова про політику

Про це повідомляє avianews.com з посиланням на українське представництво авіакомпанії.

Відео дня

Зазначається, що розклад передбачає польоти за маршрутом Анкара-Київ-Анкара чотири рази на тиждень по вівторках, середах, п'ятницях і неділях у нічний час.

Вильоти з Анкари будуть виконуватися о 00:30 з прильотом до Києва о 02:30. З Києва літак буде вилітати о 03:25 і прилітати в Анкару о 05:25. Час в дорозі складе 2 години.

Лоукост поки ще не відкрив продаж квитків, тарифи в системи бронювання пообіцяли завантажити найближчим часом.

Як і Turkish Airlines, AnadoluJet буде обслуговуватися в київському аеропорту "Бориспіль".

На маршруті Анкара-Київ новий авіаперевізник буде конкурувати з іншим турецьким лоукостом - Pegasus Airlines, який літає за схожим розкладом.

Особливістю AnadoluJet є спрощений сервіс в порівнянні з материнською компанією і відсутність бізнес-класу. Лоукост літатиме до Києва на Boeing 737-800 з максимальним завантаженням 189 місць. Таку розсадку використовує найбільша бюджетна авіакомпанія Європи Ryanair.

Правила в'їзду до Туреччини для українських туристів

  • На даний момент українські туристи можуть їздити до Туреччини без візи, при наявності негативного результату тесту на коронавірус, зробленого не раніше, ніж за 72 години до вильоту, і страховки, що покриває витрати на лікування COVID-19.
  • На початку березня турецька влада продовжила термін, до якого у мандрівників вимагатимуть довідку з негативним результатом тесту на коронавірус, як мінімум до 26 травня.
  • Одночасно з 2 березня в Туреччині після тривалого карантину відкрилися ресторани.