Ілюстрація REUTERS

Повернення 17 українців, яких не пропустили в Грецію і затримали в аеропорту Афін, заплановане на 7 липня.

Про це у коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Читайте такожСтало відомо, коли планується повернути затриманих у Греції українців

Відео дня

"Станом на ранок 6 липня громадяни України, яким було відмовлено у в'їзді 4 липня, перебувають на території поліцейського відділку аеропорту Афін та очікують на повернення в Україну", - повідомив Погорельцев.

За інформацією Посольства України в Греції, виліт українських громадян запланований на вівторок, 7 липня.

"Консульські посадові особи працюють з компетентними органами Греції з метою покращення умов перебування українських громадян, у першу чергу для бабусі з двома онуками (за можливості надати їм дозвіл на проживання в готелі) та перебувають на постійному зв'язку з нашими співвітчизниками", - додав Погорельцев.

Справа продовжує перебувати на особливому контролі керівництва МЗС, Департаменту консульської служби та Посольства України в Греції.

Як повідомляв УНІАН, 4 липня 17 українських громадян не пропустили до Греції у зв'язку з карантинними обмеженнями на в'їзд до Євросоюзу громадян з третіх країн.

Українці перебувають у поліцейському відділенні аеропорту Афін, їх відвідав консул, який купив їм води та засоби гігієни.

Рада Європейського Союзу узгодила питання про відкриття зовнішніх кордонів з 1 липня для громадян 19 країн, Україна не входить до цього переліку.