Португальська столиця Лісабон, що стоїть на декількох пагорбах на березі Атлантичного океану, серед іншого приваблює туристів тим, що у місті найтепліші зими серед усіх європейських метрополій. Середні температури з грудня по лютий тут складають 18 °C вдень і 11 °C вночі, що робить його відмінним варіантом для відпочинку від холоду посеред зими в Європі.

Читайте такожУ Португалії розвивають музей на базі колишньої політичної в'язниці, щоб нагадати сучасній Європі про помилки минулого (фоторепортаж)

Лісабон вважається одним з найстаріших міст світу і найстарішим містом Західної Європи, а тому тут, безперечно, є що подивитися: суміш стилів різних епох в архітектурі, мальовничі панорами міста, багаті колекції музеїв та багато іншого.

Відео дня

Слід зазначити, що окрім Лісабона на заході Португалії є ще кілька цікавих місцин, куда варто заїхати під час подорожі до португальської столиці. Невелике містечко Сінтра розташоване в 23 кілометрах від Лісабона. Сінтра і його околиці є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО через численні, пам'ятки що знаходяться на території району.

Туристи оглядають територію садиби "Регалейра" в Сінтрі / Фото УНІАН

Також в 40 кілометрах від Лісабона і 18 кілометрах від Сінтри знаходиться мис Рока - найзахідніша точка Євроазіатського континенту. Тут же на височині розташований маяк, де також є поштове відділення, ресторан та сувенірна крамниця.

Маяк на Мисі Року (Cabo da Roca) в Національному парку Сінтра-Кашкайш / Фото УНІАН

До речі, трохи більш як в 100 кілометрах від Лісабона розташований пляж Praia do Norte, який є однією з найпопулярніших локацій у світі серед серферів.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.