Венеційський карнавал цього року відбувається без масштабних заходів та туристів / фото REUTERS

У Венеції (Італія) 6 лютого 2021 року офіційно стартував один з найвідомиших карнавалів світу, який цього року через пандемію коронавірусу відбувається в онлайн-форматі та без туристів.

Читайте такожІталія частково послабила карантин: музеї та ресторани вже приймають перших відвідувачів (фоторепортаж)

Ще з суботи на офіційному сайті карнавалу можна дивитися спеціально записані до фестивалю програми про його історію та звичаю, а перший стрім відбувся 7 лютого. Наступні онлайн-трансляції відбудуться з 11 по 16 лютого.

Відео дня

Втім, навіть під час онлайн-трансляції глядачам не варто розраховувати на щось масштабне - будуть лише спеціальні "віртуальні" кімнати для демонстрації костюмів та інтерактивні розваги для дорослих та дітей. А ось жодних великих заходів, як-то карнавальна хода чи бал-маскарад, не буде.

Як бачимо на фото, великих натовпів карнавальників на вулицях немає - є лише поодиноків люди в костюмах. Це пов'язане з тим, що в Італії, попри послаблення від 1 лютого, досі все одно діють доволі суворі карантинні обмеження, які в тому числі забороняють громадянам пересуватися між регіонами країни.

Венеційський карнавал - історія та традиції

  • Венеційський карнавал (Carnevale di Venezia) щорічно відбувається в італійському місті Венеція в тиждень перед великим постом і закінчується за 40 днів до Великодня в Жирний вівторок. Це костюмоване свято з урочистою ходою і виступами акторів, невід'ємним атрибутом учасників якого є носіння масок і яскравих костюмів, пише Wikipedia.
  • Венеційський карнавал, традиція проведення якого має 900-річну історію, вважається найбільш елегантним, загадковим та вишуканим у світі. У ХХ столітті Венеційський карнавал став однією з основних туристичних принад міста і навіть країни.
  • У 2020 році Венеційський карнавал було завершено достроково у зв'язку з початком пандемії коронавірусу.

Інші цікаві фоторепортажі