Щоб донести до сучасних дітей норми моралі, сформувати в них серйозне ставлення до майбутньої родини, привити відповідальність у питанні планування сім'ї доводиться застосовувати нестандартні форми та методи впливу.

Особливо, якщо справа стосується дітей, які живуть і навчаються в інтернатних установах, і не мають перед очима моделі батьківської поведінки.

Дуже виграшним проектом, який діти сприймають без скепсису та упередження стала вистава Вінницького молодіжного соціального театру „Маю право”.

Відео дня

Соціальний театр вчив відповідальності в плануванні сім'ї
Цю виставу вже бачили учні десятка вінницьких шкіл, а вихідними юні артисти побували на своїх перших гастролях, - відвідали інтернатівців з Котюжан Муровано-Куриловецького району та Серебрії Могилів-Подільського.

До речі, вистави відбулись за присутності авторки п'єси киянки Тетяни Слободян.

Варто зазначити, що і діти, і працівники районних соціальних служб, які посприяли приїзду театру,  від вистави та акторів були у захваті, - не вірили, що театр самодіяльний. Тому  після спектаклю спілкування переросло в обговорення почутого і побаченого.

„Маю право” -  це вистава про відповідальне ставлення до питань планування сім'ї, важливість збереження репродуктивного здоров'я, - каже голова ГО „Вісь” Світлана Дубина. –  діти переживають разом з героями вистави їхню життєву історію і можливо вперше розуміють, що сім'я – це не тільки кохання, а й відповідальність, що в родині потрібна небайдужість і терпимість, велика душевна робота подружжя.

Соціальний театр вчив відповідальності в плануванні сім'ї

Варто зауважити, що Соціальний театр набув неабиякої популярності і вже отримав масу запрошень відвідати літні табори відпочинку.

Соціальний театр працює з минулого року. Цьогоріч його діяльність продовжилась в рамках грантового проекту Благодійних фондів „Подільська громада” та „Бригантина” і, за ініціативи ГО „Вісь”, був створений у співпраці з театральною студією Вінницького технічного коледжу.

Гастролі соціального театру відбулись за сприяння Вінницького обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.