Співробітники підрозділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів податкової міліції Тростянецького району викрили мешканців райцентру Бершадь на Вінниччині, що налагодили мережу виготовлення та збуту алкогольного сурогату.

Про це повідомила старший інспектор з ОД штабу УПМ ДПС у Вінницькій області Ольга Шишківська.

Подружжя місцевих жителів заробляло на тому, що регулярно постачало любителям недорогої випивки сурогат домашнього розливу. Спосіб приготування традиційний – суміш спирту невідомого походження та води загальною міцністю 35 градусів.

Відео дня

Незаконне виробництво розгорнулося безпосередньо в брудному гаражі сімейної пари: під час обшуку в рамках порушеної кримінальної справи оперативники виявили та вилучили не лише спирт, але й знаряддя для виготовлення фальсифікату – лійки, скляні колби. Каністру з небезпечним розчином, а також мірну склянку та лійку виявили і в підсобному приміщенні кафе, що орендує господар. Відвідувачам за бажанням тут продавали сумнівне пійло. Втім, географія реалізації фальсифікату вийшла за межі бару – подружжя мало кількох постійних покупців, що купували як готову продукцію, так і спирт для подальшої реалізації на території району.

Незаконний і небезпечний для життя та здоров’я сімейний бізнес припинено. В ході обшуку в гаражі та в підсобних приміщеннях кафе податківцями виявлено на вилучено майже 2 тисячі літрів алкогольної продукції на суму близько 90 тисяч гривень, а також майже 12 тисяч гривень можливої виручки, що, загорнута у целофанову торбину, лежала прямо на полімерній діжці.

Слідчими податкової міліції порушена кримінальна справа за ч.3 ст. 204 КК України – незаконне виготовлення та збут підакцизної продукції. На сьогодні встановлюється повне коло осіб, причетних до виготовлення та реалізації небезпечної продукції, а також можливих потерпілих від її вживання.