Ілюстрація REUTERS

Окупанти продовжують укомплектовувати свої лави найманцями з РФ, їм обіцяють грошову винагороду та звільнення від кримінальних проваджень.

Читайте такожСитуація на Донбасі: бойовики з початку доби 12 разів обстріляли військових

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Максим Праута.

Відео дня

«За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російсько-окупаційне командування продовжує комплектування з’єднань та частин так званих 1-го та 2-го армійських корпусів найманцями – громадянами РФ». – сказав він.

За його словами, це пов’язано з попередніми невдалими спробами покриття некомплекту особового складу за рахунок населення тимчасово окупованих територій сходу України. 

«Зокрема, встановлений факти прибуття до одного з мотострілецьких підрозділів 1-го АК чергової партії російських найманців. При цьому основними мотиваційними чинниками для них є обіцяні російським окупаційним командуванням грошова винагорода та звільнення від кримінальних проваджень за скоєні на території РФ злочини», - додав Праута.