Солдати кажуть, що навчилися успішно тримати фронт / фото УНІАН

Російська артилерія вдарила по Зайцевому серед білого дня, коли цього ніхто не очікував.

Лише дивом у селищі ніхто з місцевих жителів не загинув і не був поранений, йдеться в сюжеті ТСН.

"Ось позаду мене один приліт, на дорозі ще два прильоти. Бомбили 122-ми снарядами. Було ще двоє цивільних, ми їх із собою затягнули та сховали", - розповів про обстріл військовослужбовець батальйону "Донбас-Україна" із позивним "Смайл".

Мешканці Зайцевого стрімголов побігли до підвалів. "Неможливо ж. Якщо тут біля десяти було", - каже про свій район житель найвіддаленішої від фронту частини села Костянтин.

Читайте такожБойовики двічі обстріляли з артилерії Зайцеве, одну особу поранено

Командир підрозділу ЗСУ на прізвисько "Авер" провів "екскурсію" по місцях падіння ворожих снарядів. "Десь близько 20 лягло сюди. Тут ми бачимо 152-й калібр, бліндажний – тобто він заривається в землю і там вибухає", - пояснив він. Розвідка доповіла, що стріляла ствольна артилерія – гаубиці.

Невдовзі на цій само ділянці знову стало неспокійно – військові почули рух важкої техніки з протилежної від лінії розмежування території та приготували протитанкові гранатомети. Бійці завмерли в очікування на команду: "Вогонь!". Однак ціль так і не з’явилася, а команди, відповідно, не пролунало. Натомість військові зеніткою збили ворожий безпілотник.

Військовий "Серж", для котрого пережитий обстріл став першим у житті, зізнається, що довго буде під враженням. "Я цей день тепер не забуду ніколи в житті. Коли п’ять метрів від тебе міномет – відчуття… Добре, що я зранку не їв", - жартує він. Його побратим "Кайсар" значно досвідченіший, бо має за плечима досвід бойових дій в Афганістані. Однак запевняє, що та війна була значно легшою за теперішню. "Там не було в протилежної сторони такого важкого озброєння. Не було такої організації", - твердить військовослужбовець.

Солдати кажуть, що навчилися успішно тримати фронт – для цього цілком досить не нехтувати основними правилами окопної війни. "Глибше закопуватися, поводитися акуратно, не видавати вогневі позиції", - пояснив "Кайсар".

Як повідомляв УНІАН, селище Зайцеве Донецької області, де оборону тримає батальйон "Донбас-Україна", на вихідних здригалося від ворожої артилерії та крупнокаліберних кулеметів.