Ситуація на Сході України залишається неспокійною / фото Міноборони

Минулої доби, 10 липня, російські окупаційні війська здійснили 20 обстрілів українських позицій на Сході України. Втрат серед українських військових вдалося уникнути.

Читайте такожРосійський письменник-терорист тікає з Донбасу: поскаржився на життя в "ДНР"

Як повідомляється у ранковому зведенні прес-центру штабу Об’єднаних сил, на Луганському, Попаснянському та Свідлодарському напрямках спостерігалася незначна ворожа активність. Російські найманці 3 рази обстріляли позиції ОС в районах населених пунктів Кримське, Оріхове та Новолуганське.

Відео дня

На Донецькому напрямку ворог з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілював захисників Авдіївки та Опитного.

Найгарячішою, як повідомляється, залишалася ситуація на Маріупольському напрямку. Там противник з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї 14 разів обстріляв українських військовослужбовців, провокуючи їх на вогонь у відповідь. Вогневого впливу зазнали позиції ОС біля Водяного, Лебединського, Широкиного, Гнутового, Павлополя та Богданівки.

Упродовж поточної доби бойовики 5 разів порушили режим припинення вогню, переважно з великокаліберних кулеметів та гранатометів.

Повідомляється, що втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає. За даними розвідки, в результаті підриву на вибуховому пристрої один окупант загинув, двоє поранені.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що українські військові мають право відкривати вогонь на власній території, захищаючи її від іноземних військових.