Иллюстрация REUTERS

Російські окупаційні війська за добу, 24 грудня, 20 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 7 випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Читайте такожОфіцер ЗСУ розкрив втрати окупантів на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил на сторінці у Facebook.

Зокрема, бойовики здійснили обстріли двічі: з мінометів калібру 120 та 82 мм позицій Об'єднаних сил в районі населеного пункту Кримське на Луганському напрямку, та селища Піски - на Донецькому напрямку, а із мінометів калібру 82 мм по населеному пункті Кряківка на Луганському напрямку, селища Луганське на Донецькому напрямку, та селища Гнутове, що на Маріупольському напрямку.

Опорні пункти військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі селища Кримське – на Луганському напрямку, населеного пункту Новоолександрівка на Попаснянському напрямку, селищ Кам'янка, Піски, Тарамчук, Луганське - на Донецькому напрямку, селища Південне на Горлівському напрямку, а також поблизу населених пунктів Чермалик, Гнутове, Водяне - на Маріупольському напрямку.

Для придушення вогневих провокацій противника, підрозділи що обороняються, застосовували чергові вогневі засоби, зазначають у штабі.

Протягом минулої доби троє військовослужбовців отримали поранення. За даними розвідки, 24 грудня одного бойовика було знищено та шість поранено.

Як додають у штабі, протягом поточної доби бойовики вогонь не відкривали.