Українські захисники зустріли новий рік на передовій / Скріншот - ТСН

Новорічна ніч на передовій минула відносно спокійно, на Світлодарській дузі ворог дав українським військовим відсвяткувати її без відчутних обстрілів. 

Читайте такожНовоспечений голова ОБСЄ через два тижні відвідає Донбас

Про це йдеться у сюжеті ТСН. Зазначається, що до свята військові встановили серед окопів і бліндажів новорічну ялинку. Як правило, ялинки на передовій прикрашають гільзами та набоями, але цього року бійці вирішили її нарядити так, щоб вона не асоціювалась зі зброєю. 

Відео дня

Дід Мороз приїхав до військових на БМП, а всі підрозділи зібралися привітати один одного. Командир Андрій Верхогляд 2018-го увійшов до списку 30 найуспішніших українців віком до 30 років за версією Kyiv Post. Побратими подарували йому мильні бульбашки, як заспокійливе. 

Святкувати Новий рік військові планували з дитячим шампанським, але в донецьких степах воно замерзло. 

Бійцям командир побажав зустрітися разом після війни. "Чи будемо генералами, полковниками, чи залишимось солдатами, щоб збиралися в такому самому колі, зідзвонювались", - сказав боєць з позивним "Лівша". 

Новорічний стіл накрили із волонтерських та армійських продуктів. Одна з головних радостей – можливість зателефонувати додому та привітати рідних. 

Після опівночі бойова машина піхоти забирає Діда Мороза, а командир обходить опорні пункти, аби привітати кожного бійця. 

Поки всі святкують, на варті стоїть боєць Санич: "Хтось мусить. Поки що нічого, одинокі простріли, трасерами починають вітати з Новим роком". 

Раніше повідомлялось, що у перший день нового року на Донбасі загинув український військовий.