В ОБСЄ розробили новий план щодо Донбасу / фото УНІАН

План щодо Донбасу, запропонований спеціальним представником чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактної групи (ТКГ) Мартіном Сайдиком, прийнятний, однак залишає занадто багато питань.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передає "112 Україна".

Читайте такожДоба на Донбасі: бойовики п'ять разів порушили "тішу", двох окупантів було знищено

Відео дня

"Те, що пролунало у ЗМІ від пана Сайдика, - це виключно загальні тези, з якими важко сперечатися; я б хотів одразу зазначити, що я вважаю такі тези прийнятними. Але разом з тим, як показує наш гіркий досвід, диявол криється в деталях, а деталі нам не відомі, принаймні нашому міністерству детальний план цей не надходив", - заявив він.

"Мене цікавить, як передбачена демілітаризація незаконних збройних формувань? Які терміни, які способи виведення іноземних військ з території Донбасу? Що мається на увазі під процесом амністії? І таких питань дуже багато", - наголосив Тука.

Нагадаємо, спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік розповів про план врегулювання ситуації на Донбасі за спільною участю Організації Об'єднаних Націй.