Ліквідований 3 лютого бойовик на фото з безпілотника / фото Юрій Бутусов, Facebook

8 лютого бійці загону Нацгвардії "Азов" у складі 30-ї бригади ЗСУ "розмочили" рахунок знищеної бронетехніки російських найманців під Горлівкою.

Як пише журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook, під Горлівкою в "сірій зоні", яка за умовами Мінських угод повинна контролюватися українськими військами, було виявлено підрозділ російських найманців, який явно порушує умови припинення вогню. Командир частини був змушений дати дозвіл на застосування "Стугни" і "Корсара" по бойовій техніці противника.

Читайте такожПотужний удар ЗСУ на Донбасі: знищено бліндаж окупантів, четверо ліквідованих (відео)

Відео дня

«Однак, оцінивши обстановку, "азовці" прийняли рішення знищити супротивника "економно" - без застосування дорогих керованих ракет. Для цього вони таємно перенесли і встановили в "сірій зоні" два гранатомета СПГ-9М на "закритій" позиції - тобто гранатомети не били прямою наводкою, а були встановлені в яру, їх противник не міг спостерігати», – зазначив Бутусов.

Коригування вогню здійснювалося за допомогою безпілотника.

У 14.55 було відкрито вогонь, було зроблено всього 8 пострілів. Після прямого попадання по БМП виникла пожежа, яка означає, що ціль знищено.

Розрахунки швидко згорнулися і відійшли, бойовики не змогли швидко відреагувати на раптовий обстріл, вогонь у відповідь було відкрито із запізненням, безладно, і жодної шкоди українським бійцям не було завдано.

Журналіст зазначає, що це вже другий успішний бій "Азова" на даному напрямку.

Вдень 3 лютого "азовці" у складі 30-ї бригади в "сірій зоні" біля села Зайцеве, яке за умовами Мінських угод має перебувати під контролем українських військ, провели бій поблизу російського опорного пункту, що злісно порушував умови припинення вогню. У ближньому бою український боєць знищив одного найманця, росіяни полізли витягати тіло, в результаті кулеметник ЗСУ ліквідував і другого найманця. В українських бійців обійшлося без втрат.

Труп свого соратника росіяни кинули і ніхто за ним не прийшов. Тіло найманця можна побачити на фото з безпілотника.

«Треба відзначити, що зараз всі випадки підтверджених втрат ворога регулярними військами і успішне бойове застосування на фронті без зволікання заохочується командуванням ООС. І 6 лютого командування ООС вручило учасникам цього бою відомчі нагороди. Російські війська можна і треба бити, і такі відео показують реальну силу захисників нашої Батьківщини. Спасибі за службу Українському народу!», – резюмував Бутусов.