Стрільби відбуваються у західній частині Темрюкської затоки / УНІАН

Росія закрила район в Азовському морі поблизу Керченської протоки для проведення стрільб впродовж 18-20 лютого 2019 року.

Про це повідомляє Український мілітарний портал, посилаючись на власні джерела.

Стрільби відбуваються у західній частині Темрюкської затоки, що розташована поблизу Керченської протоки.

Відео дня
фото Український мілітарний портал

Також портал повідомляє, що в ніч з суботи на неділю Росія проводила радіотехнічні навчання на виході з Керченської протоки у Чорне море. Метою навчань було виявлення координатів втраченої радарної цілі Кіз-Аульським та Такільським радіотехнічними постами спостереження, що у південній частині Керченської протоки у Чорному морі.

фото Український мілітарний портал

Читайте такожКораблі ВМС України зобов'язані пройти через Керченську протоку, аби відстояти право на вільне судноплавство - експерт

Навчання відбулась у районі, де 25 листопада 2018 року Росія в наслідок акту агресії захопила українські екіпажі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» та «Нікополь» та буксиру «Яни Капу».

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформацію щодо можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після чого їх відправили в московські СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

Лефортовський суд Москви продовжив арешт захопленим українським військовим до кінця квітня.