Ілюстрація / REUTERS

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що аналіз форм і способів застосування військ, який опрацьовується Росією під час масштабних навчань, свідчить про її реальні плани щодо проведення наступальних операцій проти України.

Як йдеться на сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook, про це Муженко заявив під час оперативно-стратегічного збору з керівним складом Збройних сил України.

Читайте такожУ Москві на збіговиську російських бойовиків "ЛДНР" заговорили про плани влаштувати "криваву кашу" в Україні - журналіст

Відео дня

«Аналіз форм і способів застосування військ, який опрацьовується противником під час масштабних заходів підготовки, таких як стратегічні командні штабні навчання «Захід 2017», маневри військ «Схід 2018», інших заходів бойової підготовки, а також в ході збройних конфліктів, наприклад, в Сирії, яскраво свідчать про зміст його реальних планів, насамперед щодо України, які по своїй суті є наступальними», - заявив він.

За словами Муженка, особливо насторожує, що основні масштабні заходи підготовки резервістів РФ найперше проводитимуться в Ростовській і Воронезькій областях.

Він відзначив, що питання виняткового пріоритету для противника, яке не приховується та постійно відпрацьовується у ході заходів підготовки, є перекидання військ та сил на значні відстані, між стратегічними напрямками, територіями військових округів та на віддаленні театри воєнних дій.

Муженко додав, що крім власних потужностей збройних сил РФ із використанням повітряних та автомобільних перевезень, до виконання цього завдання у масштабах, що збільшуються, долучаються російські залізничні дороги.