Голова Генштабу розповів про можливості ЗСУ / фото УНІАН

Генеральний штаб Збройних сил України в короткий термін може розгорнути війська та суттєво наростити чисельний склад бойових підрозділів у разі загрози прямого вторгнення з боку Російської Федерації.

Читайте такожНа Житомирщині завершилися збори резервістів десанту ЗСУ (фото)

Про це заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко у Facebook.

Відео дня

«Сьогодні на засіданні РНБО України доповів президенту України – верховному головнокомандувачу Збройних сил України попередні висновки з правового режиму воєнного стану: перше – Генеральний штаб спроможний розгорнути міжвидові угруповання військ у разі загрози прямого вторгнення з боку Росії», - зазначив він.

За його словами, ЗСУ готові в короткий термін суттєво наростити чисельний склад бойових підрозділів за рахунок професійного та мотивованого оперативного резерву.

Начальник Генштабу ЗСУ зауважив, що понад 30 тисяч резервістів під час воєнного стану поновили свої навички в ході навчальних зборів.

Також, за словами Муженка, проведено комплексні навчання бригад територіальної оборони і налагоджено практичну взаємодію з органами державної влади та іншими складовими сил оборони країни.

Він додав, що Генеральний штаб в умовах загрози відкритої агресії провів масштабні організаційні та навчальні заходи з оборони країни.

«Детальний аналіз проведених дій усіх складових сектору оборони держави в умовах воєнного стану дозволить вирішити виявлені проблеми і посилить бойові спроможності наших Збройних сил», - резюмував Муженко.

Воєнний стан в 10 областях, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів, тривав 30 діб - з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня.