Окупанти вдарили по житлових кварталах / фото gp.gov.ua

Генеральною прокуратурою України задокументовано факт грубого порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією законів та звичаїв війни під час обстрілу м. Золоте-4 на Луганщині.

Про це повідомили у Відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Читайте такожНа відео потрапило, як український снайпер ліквідував російського кулеметника на Донбасі

Відео дня

«Російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, усупереч міжнародному гуманітарному праву 14 квітня 2019 року близько 20:00 вчергове здійснили з тимчасово окупованої території Луганської області прицільний обстріл м. Золоте-4 Попаснянського району Луганської області», - йдеться у повідомленні.

На місці події прокурори Управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, ГПУ задокументували факти порушення російсько-терористичними силами законів та звичаїв війни.

фото gp.gov.ua

Зокрема, під час огляду місця події виявлено, що внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено три житлових будинки.

У ГПУ встановили, що обстріл здійснювався гранатометними снарядами із м. Золоте-5 Луганської області (тимчасово окупована територія).

Правоохоронцями вживаються заходи для встановлення осіб, причетних до обстрілу.

«Здобуті докази про порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права буде передано до Міжнародного кримінального суду», - додали у ГПУ.

Як повідомляв УНІАН, 1 квітня прокурори ГПУ задокументували факт порушення РФ та її окупаційною адміністрацією законів та звичаїв війни під час обстрілу м. Золоте-4, який відбувся 30 березня.