Муженко вважає, що Росія чекає виникнення хаосу в Україні / фото: amurburg.ru

Віктор Муженко заявляє про те, що Росія може перетворити війну на Донбасі в повномасштабну за одну годину.

Про це начальник Генерального штабу Збройних Сил України заявив в інтерв'ю «ФАКТАМ».

«Особливість російсько-української війни в тому, що протягом однієї години (!) вона може перетворитися на повномасштабний конвенційний конфлікт із залученням сухопутного, морського, авіаційного компонентів та Сил спеціальних операцій. Дислокація військ РФ (ударні з'єднання сформовані ними вздовж українського кордону, в тому числі в Білорусі і в окупованому Криму) організована таким чином, що вони без особливої підготовки можуть починати активні бойові дії», - сказав він.

Відео дня

Муженко вважає, що Росія чекає виникнення хаосу в Україні для повномасштабного наступу.

Читайте такожУ разі повномасштабної війни з РФ успіх залежатиме від консолідації українців та послідовності союзників - Наєв

«За нашими розрахунками і за розрахунками НАТО, ці підрозділи на 70 відсотків готові до ведення боїв. Питання лише в тому, наскільки дозволить росіянам так діяти обставини, які складуться всередині нашої країни. Якщо тут виникне хаос, тоді настане найсприятливіший час, щоб такі дії почати», - зазначив генерал.

Він вважає, що інтереси Російської Федерації набагато масштабніші, ніж захоплення Криму та частини Донбасу, і росіяни намагаються відновити територію колишнього Радянського Союзу, стати глобальним гравцем в геополітиці.

Крім того, на думку начальника Генштабу, Росії необхідний промисловий оборонний потенціал України, щоб максимально збільшити свої можливості.

«У нас є підприємства, які постачали вузли, агрегати, системи озброєння для радянської, а потім і російської армії. Росії їх зараз бракує, з цим і пов'язане деяке гальмування програм переозброєння Збройних Сил. Мова йде про ракетні системи, силові установки, двигуни кораблів і вертольотів відповідних класів, які виробляються у нас. Так що у них є ряд серйозних мотивацій для дій наступального агресивного характеру», - підкреслив Муженко.

Як повідомляв УНІАН, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявляє, що Росія витрачає мільярдні ресурси на підготовку до повномасштабної континентальної війні в Європі.