Ілюстрація / REUTERS

Народний депутат Вадим Рабінович назвав імена чотирьох українців, яких в односторонньому порядку збираються звільнити з полону бойовики на Донбасі.

Про це соратник голови політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука, який вів переговори з ватажками «ДНР» і «ДНР» Денисом Пушиліним і Леонідом Пасічником про звільнення полонених, написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Рабиновича, бойовики мають намір звільнити Едуарда Анатолійовича Міхеєва 1964 року народження, якого бойовики «ЛНР» затримали в 2017 році і незаконно засудили до 12 років позбавлення волі, а також трьох військовослужбовців ЗСУ: Якова Петровича Веремейчика 1986 року народження, взятого бойовиками «ЛНР» у полон 25 травня 2018 року, Дмитра Миколайовича Великого 1988 року народження, взятого в полон 11 вересня 2016 року і засудженого до 15 років позбавлення волі, Максима Анатолійовича Горяїнова 1984 року народження, взятого бойовиками «ДНР» у полон 22 травня 2019 року і незаконно засудженого до 15 років позбавлення волі.

Відео дня

Як раніше повідомляли російські ЗМІ, полонені у п'ятницю, 28 червня, будуть передані в Мінську Медведчуку.

Варто зазначити, що Дмитро Великий, який є в списку на звільнення, знаходиться з 2016 року у базі "Миротворця". Його звинувачують у дезертирстві. Він нібито зник у Павлограді, Дніпропетровської області, самовільно залишивши військову частину.

Стали відомі імена українців, яких збираються звільнити з полону бойовики на Донбасі