Ілюстрація / REUTERS

В зоні проведення операції Об'єднаних сил з початку доби окупанти 7 раз обстріляли українські підрозділи.

Читайте такожПід Луцьком покінчив життя самогубством 25-річний ветеран АТО

Про це спікер прес-центру ООС повідомив на вечірньому брифінгу.

Відео дня

"Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - додав він.

В районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" противник 5 раз обстріляв позиції Об'єднаних сил: поблизу Широкиного - зі стрілецької зброї; поблизу Лебединського - із великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; околиці Мар'їнки - з міномета калібру 82 мм; в районі Павлополя - з автоматичного гранатомета; неподалік від Богданівки - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив два обстрілу підрозділів українських захисників: в районі хутора Вольний - з міномета калібру 82 мм і гранатометів різних систем і поблизу Новотошківського - з мінометів калібру 120 і 82 мм.

В результаті обстрілу ворожих втрат серед українських військових немає.

"На обстріл з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються", - додав спікер прес-центру ООС.

За його словами, суспільно-політична та гуманітарна ситуація залишається під контролем Об'єднаних сил.