Також противник відкривав вогонь по українських захисниках з гранатометів різних систем / mil.gov.ua

Минулої доби на Донбасі окупанти 24 рази порушили режим припинення вогню, постраждали двоє українських бійців.

Як повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил, під час обстрілів бойовики 13 разів застосували заборонені Мінськими угодами артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 та 82 мм.

Також противник відкривав вогонь по українських захисниках з гранатометів різних систем, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Відео дня

Читайте такожОкупанти на Донбасі зміцнюють свої позиції по всій лінії зіткнення – ІС

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 15 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил: поблизу Лебединського, Новотроїцького, Водяного, Павлополя, Березового, Авдіївки, Пісків, Мар’їнки, Новомихайлівки.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції українських захисників були обстріляні 9 разів: поблизу Зайцевого, Травневого, Новолуганського, Новоолександрівки, Попасної, Золотого-4, Світлодарська.

В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець отримав поранення, ще один бойове травмування.

На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, 12 липня одного окупанта було знищено та трьох поранено.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил неподалік Широкиного та Авдіївки.

Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню, наголосили у прес-центрі.