У Горлівці бойовики обстріляли школу / фото sprotyv.info

В окупованій Горлівці бойовики обстріляли будівлю школи, при цьому застосували великокаліберні кулемети.

Про це в Facebook повідомляє штаб ООС, посилаючись на звіт ОБСЄ.

У повідомленні йдеться про те, що обстріл було здійснено ввечері 5 серпня. Школа розміщена на вул. Черняховського, 30. Крім того, бойовики влучили ще й у житлові будинки, зокрема на вул. Старобільській, 11, Баха, 4 та Тушинській, 18/2.

Відео дня

Читайте такожБойовики наростили кількість обстрілів на Донбасі

За даними ОБСЄ, підрозділи ООС не причетні до цих обстрілів. 

"Детально вивчивши відстані, профіль, тактико-технічні характеристики зазначеного озброєння, стверджуємо, що характеристика форми рельєфу цієї місцевості являє собою закритий профіль та виключає будь-яку можливість ураження зазначених об’єктів. Крім того, за даними УС СЦКК, у зазначений день та у вказаному напрямку обстрілу підрозділів Об’єднаних сил не здійснювали, так само вогонь у відповідь українські армійці не відкривали. Варто також зазначити, що запиту на запровадження "режиму тиші" від СММ ОБСЄ не надходило", - йдеться в повідомленні. 

У повідомленні також йдеться про те, що українські вояки продовжують дотримуватися "режиму тиші"

Нагадаємо, протягом минулої доби, 8 серпня, окупанти 9 разів порушили "режим тиші". Бойовики обстрілювали позиції захисників Широкиного, Новогригорівки, Лебединського та Новолуганського. Унаслідок ворожих обстрілів загиблих та поранених серед українських військовиків немає.