Гіркін зробив несподівану заяву про вбивство ватажка "ДНР" Захарченка / фото УНІАН

Одіозний терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив, що в ліквідації ватажка "ДНР" Олександра Захарченка в першу чергу були зацікавлені його російські куратори. У зв'язку з цим він виключив причетність до вбивства українських спецслужб.

В інтерв'ю MK.RU Гіркін сказав, що не вірить в "офіційну" версією слідства, яке проходило в "ДНР".

Читайте також"Я все-таки не Дон Кіхот": Гіркін визнав, що бойовики у 2014 році прикривалися мирними жителями (відео)

Відео дня

"Вважаю, що без участі людей, пов'язаних, скажімо так, з впливовими російськими колами, усунути Захарченка було б неможливо. Не думаю, що рішення про ліквідацію було ухвалено офіційною владою, але більш ніж імовірно, що існували серйозні сили, зацікавлені в усуненні", – зазначив Гіркін.

Політичних мотивів усунення Захарченка не було, вважає терорист. На його думку, справа в комерційних питаннях. Зокрема, мова йде про контроль над сірими схемами і над промисловістю на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

"Якщо б політичні мотиви були головними, то Захарченка просто викликали б у Москву і залишили тут. Як це було, наприклад, з Болотовим (Валерій Болотов, екс-ватажок "ЛНР", – ред.)", – упевнений Гіркін.

Нагадаємо, Захарченко був ліквідований 31 серпня 2018 року в результаті вибуху в кафе Сєпар. У червні 2019 року в самопроголошеній "ДНР" опублікували офіційні результати розслідування вбивства Захарченка. Терористи звинуватили у вбивстві українських силовиків.