/ УНИАН
 

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Донецької області, слідчим управлінням облпрокуратури завершене досудове розслідування щодо працівника колонії, якого обґрунтовано підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Під час слідства встановлено, що чоловік 1977 року народження працював інженером Волноваської виправної колонії Управління ДПтС України у Донецькій області № 120.

Читайте такожПенітенціарна служба втратила зв'язок з колонією №23 (Чорнухіне)

Відео дня

У вересні 2014 року цю колонію, яка розташована у селі Оленівка Волноваського району, захопили бойовики з терористичної організації «ДНР». Всьому особовому складу колонії було наказано прибути на територію, яка контролюється законною владою України. Однак чоловік наказ не виконав та залишився працювати у колонії, перейшовши таким чином на бік терористів.

Йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, обвинувальний акт передано до суду. За співпрацю з бойовиками чоловіку загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, минулого року СБУ затримала шпигуна, який вербував ув'язнених вступати в армію «ДНР».