Міни на Донбасі стали причиною загибелі сотень цивільних / фото: УНІАН

Від початку агресії Російської Федерації на Донбасі від мін загинули 300 цивільних осіб, із яких 27 – діти.

Про це повідомляє "АрміяInform" з посиланням на Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України.

Читайте такожЗеленський відреагував на загибель двох військових на Донбасі

Відео дня

Загальна кількість постраждалого цивільного населення від вибухонебезпечних предметів становить більш як 1000 осіб, серед яких 130 дітей.

Загалом, за попередньою оцінкою, площа забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни районів становить близько 7 тис. кв. км на підконтрольній території та орієнтовно 9 тис. кв. км на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Об’єкти інфраструктури перебувають у критичному стані, оскільки доступ до них часом неможливий через забруднення снарядами, які не вибухнули, та саморобними вибуховими пристроями.

Зазначається, що за підрахунками ООН, один рік війни – це 10 років розмінування. Розмінування забруднених територій Донецької та Луганської областей за нинішніх темпів може тривати не одне десятиліття, не враховуючи тимчасово окупованих територій. Зважаючи на ступінь забрудненості ВНП, необхідна для очищення території Донбасу сума може коливатись від 1 до 100 гривень за кв. м.

Як повідомляв УНІАН, 1 грудня під час виконання бойового завдання, на невідомих вибухових пристроях підірвалися двоє українських військовослужбовців. В результаті вибухів наші воїни отримали поранення несумісні з життям і загинули на місці підриву.