Завтра роботи продовжаться / фото УНІАН

В районі Мар'їнки сьогодні тривали роботи з відновлення електромереж: 38 будинків із 60, знеструмлених через негоду, вже підключено до електропостачання.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожООС: бойовики 7 разів порушили "тишу" забороненою зброєю

Відео дня

«Сьогодні, з отриманням довгоочікуваних гарантій щодо дотримання режиму припинення вогню з боку окупаційної адміністрації Російської Федерації у Донецькій області, з 9-ї години в районі населеного пункту Мар’їнка розпочалось проведення аварійно-відновлювальних робіт», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що українські рятувальні служби та робітники АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» замінили пошкоджений трансформатор та відремонтували лінії електропередач.

У штабі також поінформували, що завтра роботи продовжаться.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада сильними поривами вітру було обірвано лінії електропередач, внаслідок чого було знеструмлено близько 260 приватних будинків у Мар'їнці.

Українські ремонтні бригади оперативно відновили подачу електроенергії до 200 будинків. Але ще близько 60 господарств на вулицях Тельмана та Жовтневій залишалися знеструмленими.

У штабі ООС пояснили, що українські ремонтні бригади не можуть відновити електропостачання, адже виведені з ладу лінії електропередачі знаходяться в секторах ведення вогню збройних формувань РФ. Для проведення ремонту потрібні гарантії невідкриття вогню з боку окупантів. 3 грудня російські окупанти надали відповідні гарантії.