Ілюстрація REUTERS

Упродовж минулої доби, 29 січня, збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Бойовики вели обстріл у тому числі із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил у Facebook.

Читайте такожСпецслужба затримала "екс-міністра ДНР", який розповів про розкрадання бойовиками бюджету Росії (відео)

Відео дня

Так, противник обстрілював наші позиції із заборонених мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив чотири обстріли по наших позиціях поблизу населених пунктів Піски, Лебединське та двічі поруч з Мар’їнкою, застосувавши гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Чотири ворожі обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме: неподалік Оріхового – із міномету калібру 120 мм противник випустив 2 міни; три рази поряд з Новотошківським – із міномету калібру 120 мм – 4 міни та з 82-мм міномету – 14 мін; поблизу Новолуганського – із гранатометів різних систем та іншої стрілецької зброї.

Українські захисники давали адекватну відповідь із дозволеного озброєння, змушуючи противника припиняти обстріли.

Учора втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу, 28 січня, бойовики 12 разів порушили режим припинення вогню. У результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали бойові поранення.