REUTERS

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов наголосив, що припинення війни на Донбасі не може бути коштом втрати територій або суверенітету.

Про це він сказав телеканалу «Україна 24» 18 лютого пізно ввечері.

Читайте такожВ ОБСЄ розповіли, що бачили під час вчорашнього загострення на Луганщині

Відео дня

«Припинення війни не може бути з тим, щоб ми поступалися або своїми територіями, або будь-яким своїм суверенітетом», - заявив він.

Данілов акцентував, що Україна не поступається жодним метром своєї землі. «Ми повинні зробити все, щоб наші прикордонники стали на український кордон, щоб відбулися вибори за українськими законами, щоб відбулися вибори (в ОРДЛО – УНІАН) за українськими законами на українській території, щоб припинилася та війна, яка є сьогодні вже більш як 6 років», - підкреслив секретар РНБО.

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого зранку російські збройні формування атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування. Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 5 дістали поранення.

Водночас було знищено чотирьох окупантів, шістьох поранено. Начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська хотіли захопити спостережні пункти ЗСУ у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.