У січні 2016 року чоловік залишив свою службу і переїхав до Криму, а згодом – до Татарстану / фото narodna-pravda.ua

Колишній бойовик незаконного збройного формування «Восток» 2 березня прийшов до українських правоохоронців із зізнанням про вчинене.

Про це повідомляє поліція Донецької області.

Як розповів колишній бойовик співробітникам Авдіївського відділення поліції, у серпні 2014 року після телефонної розмови зі своїм товаришем, він вирішив приєднатися до бійців незаконного збройного формування, в якому той служив і отримував нібито непогану зарплатню.

Відео дня

Читайте такожБойовики гатили по всіх напрямках, серед сил ООС багато поранених

Прибувши до окупованої Ясинуватої, мешканець Покровського району розшукав там відділ міліції, керівництво якого і взяло його на службу до підрозділу «Восток». Через кілька днів чоловіка відвезли до Донецька, де видали військову форму, жетон, посвідчення та зброю і призначили на посаду стрілка. Та замість своїх обов’язків, новоспечений бойовик був водієм - на вантажній автівці розвозив харчі й людей.

У січні 2016 року чоловік залишив свою службу і переїхав до анексованого Криму, а згодом – до Татарстану. У вересні 2019 року чоловік повернувся в Україну до батьків. Побоюючись відповідальності за службу в рядах НЗФ, колишній бойовик вів прихований спосіб життя, однак вчора все ж таки зважився і прийшов у поліцію з зізнанням.

Щодо чоловіка авдіївські слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Поліцейські нагадують, що згідно з ч.6 ст. 260 ККУ у випадку, якщо особа не скоювала тяжких злочинів проти людей, добровільно залишила лави незаконних збройних формувань та розповіла про це правоохоронцям, їй надається гарантований державою шанс на мирне життя без кримінальної відповідальності.

Як повідомляв УНІАН, російське окупаційне командування розпочало масштабну перевірку стану фінансово-економічної діяльності військових підрозділів на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.