Бойовики продовжують порушувати режим тиші / Фото УНІАН

Російсько-окупаційні війська від початку доби п’ять разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк.

Читайте такожДоба на Донбасі: бойовики гатили по позиціях ОС, четверо українських військових поранено

Відео дня

«Від початку поточної доби, за наявною станом на 12.00 інформацією, російсько-окупаційні війська вже 5 разів порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення, щоразу застосовуючи заборонені Мінськими угодами зразки озброєння», - заявив він.

За словами Гуцуляка, після 6:50 ворог випустив 8 мін калібру 82 мм по захисниках Зайцевого.

З 8:15 впродовж більш як 30 хвилин з напрямку Спартака окупанти здійснили постріл із протитанкового ракетного комплекса (ПТРК), випустили 7 мін калібру 82 мм та вели вогонь зі стрілецького озброєння по захисниках Авдіївки.

О 9:30 протягом 20 хвилин від Голубівського російсько-окупаційні війська випустили 10 мін 120-го калібру по позиціях в районі Новотошківського.

Двічі сьогодні у ворожих прицілах були захисники Оріхового. Після 9:50 від Голубівського окупанти здійснили 4 постріли з артилерії калібру 122 мм, та з 10.00 від Золотого-5 ворог випустив 2 міни калібру 82 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил, застосовуючи легке піхотне озброєння, адекватно придушували ворожу збройну активність. Заборонені зразки озброєння українські воїни не застосовують, запевнив Гуцуляк.

За наявною інформацією, бойових втрат від початку поточної доби серед українських бійців немає.