REUTERS

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр штабу АТО.

Як заявили у штабі, сьогодні станом на 15:00 для підрозділу ЗСУ, який знаходиться поблизу населеного пункту Петрівське на Маріупольському напрямку, була оголошена готовність для відведення на визначені рубежі у відповідності до підписаної 21 вересня у Мінську Тристоронньою контактною групи Рамкової угоди про розведення сил і засобів на трьох ділянках від лінії зіткнення.

Читайте такожБойовики продовжують обстрілювати українські позиції, незважаючи на розведення сторін

Відео дня

"На місці відведення були присутні представники від ОБСЄ, посадові особи від СЦКК та командування Маріупольского напрямку. О 15 годині було дано відповідний сигнал до початку відведення військовослужбовців ЗСУ. Відразу після цього з боку протилежної сторони було запущено БПЛА противника. Збройні сили України та ОБСЄ жодних безпілотних літальних апаратів в повітря не запускали. А з 16:02 до 16:08 українські позиції біля населеного пункту Петрівське були обстріляні з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї", - розповіли в штабі.

Зазначаєтьсяя, що цей обстріл було зафіксовано представниками ОБСЄ та СЦКК, а відведення, таким чином, було зірвано незаконними військовими формуваннями.

"Українська сторона, залишаючись відданою неухильному виконанню Мінських домовленостей, незважаючи на безпосередню загрозу життю військовослужбовців Збройних сил України через здійснені збройні провокації, вогонь у відповідь не відкривала. Таким чином, ЗСУ неухильно виконують взяті на себе зобов’язання щодо виконання вимог Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи щодо відведення сил та засобів", - сказано в повідомленні.

В свою чергу, як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, жоден військовий не постраждав.

«У результаті обстрілу ніхто з військовослужбовців Збройних сил України не постраждав. Українські підрозділи були вимушені припинити відведення сил та засобів», - наголосили в оборонному відомстві.

Читайте такожБойовики "ДНР" відмовилися від розведення сил в Петровському: під надуманим приводом повертаються на бойові позиції

У Міноборони такі провокаційні дії вважають свідченням небажання проросійських терористичних угруповань дотримуватися Мінських домовленостей.

За даними відомства, терористи "здійснили цинічний та провокаційний обстріл військовослужбовців ЗСУ з гранатомета АГС-17".

Невідомий БПЛА, політ якого спостерігався за кілька хвилин до обстрілу поблизу українських позицій, ймовірно, і здійснював корегування вогню, наголосили в Міноборони.