Читайте такожБойовики штурмують позиції ЗСУ у районі Авдіївки, відмовились від режиму "тиші" - штаб АТОШтурми позицій сил АТО у районі Авдіївки не припиняються / facebook.com/LarysaSargan

Зупинка Авдіївського коксохімічного заводу в люті морози загрожує життю десятків тисяч людей. Про це в Facebook написав журналіст Георгій Тихий.

Читайте такожПід Авдіївкою окупанти знову пішли в атаку, бій триває й досі - військові

"Навіть під час жорстких боїв січня-лютого 2015 завод продовжував працювати, хоча прямо на дахи цехів падали снаряди від "Граду" і гинули робітники і ремонтники. Щоразу відновлювали заново. Його розбивали, а вони відновлювали, знову і знову, так по колу. Це пекло, пекло на землі, тут, поруч з нами, в нашій країні", - написав журналіст.

Відео дня

Він нагадав, що востаннє повна зупинка заводу сталася через обстріли влітку 2014. Але це було влітку, а зараз на вулиці 18 градусів морозу.

Коксохім зупинився 30 січня після того, як була перебита остання лінія електропередачі. На заводі почали консервацію.

Як повідомляв УНІАН, російсько-окупаційні війська почали інтенсивний обстріл українських позицій, а потім штурм в районі Авдіївської промзони в неділю, 29 січня, близько 5 ранку, але, зазнавши втрат, змушені були відступити. Активні бої в Авдіївці тривають і вранці у вівторок.

В місті організовано пункти обігріву, роздачі харчування і теплої води. Місцева влада і ДСНС готуються до евакуації мирних жителів.