У районі Авдіївки є перші ознаки

Про це глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський доповів президенту Петру Порошенку, написав на своїй сторінці у Facebook прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Зазначається, що ремонтні бригади підготовані для негайного виїзду, щоб полагодити системи електро- й газопостачання Авдіївки. 

Читайте такожЗагострення боїв на Донбасі: у Міноборони озвучили втрати ЗСУ за минулу добу

Відео дня

"Після задіяння президентом усіх міжнародних елементів тиску на Росію, маємо перші ознаки припинення вогню. За даними Генштабу, тиша зберігається лише на Ясинуватському напрямку від Авдіївки, але у районі промзони проросійські бойовики продовжують обстріли", - йдеться у повідомленні.

Як доповів Павло Жебрівський, центральна міська лікарня Авдіївки забезпечена автономними засобами електроживлення й працює в штатному режимі.

В Авдіївці вже організовано 11 пунктів обігріву. За дорученням президента намети й польові кухні містянам надали також військові. Мешканці забезпечуються гарячим харчуванням.

"Донецька ВЦА відпрацьовує питання добровільної евакуації мешканців міста, у першу чергу дітей та інвалідів. Для цього підготували спеціальні автобуси. Охочим виїхати варто звертатися до міської ради", - розповів Цеголко.

Як повідомляв УНІАН, окупанти з 29 січня активно обстрілюють українські позиції біля Авдіївки, а також житлові квартали. Станом на 11.40 сьогодні бойовики продовжують обстрілювати Авдіївку із важкого озброєння. Є попередня інформація про настання режиму тиші о 12.00, але письмового підтвердження режиму припинення вогню російська сторона не надала.