Марчук спрогнозував ситуацію на Донбасі / Фото УНІАН

Про це в інтерв'ю Ліга.net заявив екс-прем'єр-міністр України, представник України у переговорній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Євген Марчук.

"Не думаю, що варто очікувати серйозного фронтального наступу. У тому числі й тому, що наші позиції досить укріплені - це вже не 2014-й. До того ж, Путін щосили намагається виглядати миротворцем, бо відкритої участі російських військ я б не прогнозував", - зазначив він.

Читайте такожМарчук пояснив, чому розведення сил на Донбасі ще не означає початок перемир'я

Відео дня

При цьому політик допускає й прогнозує масовані точкові обстріли, інтенсивні бойові зіткнення невеликими силами по всій лінії фронту, відправку ДРГ в тили ЗСУ.

"Важкі обстріли Авдіївки вже перекинулися на інші населені пункти. Путін досяг мети відкинути Мінський процес у самий початок, й нав'язати українській владі головний біль з усуненням гуманітарної катастрофи на нашій території. Я б так спрогнозував. При тому, що, як ми знаємо, Путін - людина непрогнозована з точки зору здорового глузду", - наголосив Марчук.

Як повідомляв УНІАН, Авдіївка (Донецька обл.) з кінця січня зазнає постійних атак бойовиків, в місті кілька днів було відключено енергопостачання через пошкодження комунікацій. Незважаючи на постійну небезпеку обстрілів, комунальним службам у стислі терміни вдалося відновити теплопостачання міста та організувати подачу води за графіком.