За минулу добу зафіксовано 435 вибухів / Фото УНІАН

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляє, що за минулу добу зафіксувала 435 вибухів у Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться у звіті місії станом на 19.30 за 4 квітня.

"У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню, включаючи близько 420 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (190 вибухів). Приблизно 70% вибухів було зафіксовано в районі Авдіївка-Ясинувата-Донецьке летовище", - сказано у звіті.

Відео дня

Читайте такожБойовики сьогодні 18 разів порушили "тишу", поранено одного військового – штаб АТО

"У Луганській області Спеціальна моніторингова місія зафіксувала менше порушень режиму тиші, включаючи 15 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (близько 30 вибухів)", - йдеться у звіті.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня в Мінську Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України погодила повне припинення вогню в зоні АТО з 1 квітня.

Вчора, 4 квітня, президент України Петро Порошенко заявив, що оголошений режим припинення вогню з 1 квітня не дотримувався російською стороною жодного дня.