Тіла українських бійців повернуто у рамках гуманітарного проекту

Тіла трьох загиблих військовослужбовців, які ціною власного життя врятували пораненого бойового побратима, повернули на підконтрольну Україні територію. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зазначається, що тіла українських бійців повернуто у рамках гуманітарного проекту «ЕВАКУАЦІЯ 200»

«У рамках гуманітарного проекту «ЕВАКУАЦІЯ 200», на підконтрольну Україні територію повернені тіла трьох військовослужбовців, які загинули в районі Світлодарської дуги.

Відео дня

Читайте такожУ штабі відзвітували про добу в АТО, повідомили про п'ятьох поранених бійців

Процедура щодо повернення тіл героїв розпочалася одразу ж після підтвердження факту загибелі наших захисників. Представники ОРЛО постійно змінювали час передачі і лише на 5 день тіла загиблих військовослужбовців вдалося повернути», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН раніше,  під селищем Луганське на Донбасі 1 травня загинули троє бійців Збройних сил України, один з яких підірвав себе гранатою, щоб не здатися в полон. Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник. «Оновлена інформація по втратах у лавах ЗСУ за 1 травня 2017 року. Тоді після 17.00 група наших військових потрапила під потужний ворожий обстріл в районі селища Луганське, внаслідок цього обстрілу серед українських бійців з’явилися поранені», - заявив він.

«Під час евакуації одного з поранених троє українських військових героїчно загинули, один з них підірвав себе гранатою, аби не потрапити у ворожий полон, і наразі українська сторона докладає максимум зусиль для повернення тіл», - додав Мотузяник.