На вежі будуть встановлені аналогові та цифрові передавачі Луганської обласної державної телерадіокомпанії / фото Informator.media

Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області надано дозвіл на будівництво 134-метрової телевежі у Новоайдарському районі. Про це УНІАН повідомили у прес-службі інспекції.

Замовником будівництва виступило Управління капітального будівництва Луганської обласної державної військово-цивільної адміністрації.

Читайте такожЗ України видворили російську журналістку: в'їзд заборонено на три роки

Відео дня

Як зазначається, на вежі будуть встановлені аналогові та цифрові передавачі Луганської обласної державної телерадіокомпанії, зокрема, каналу «ЛОТ» та радіо «Пульс», а у перспективі – «UA:Першого» та інших ЗМІ.

Це забезпечить трансляцію українських каналів на окупованих територіях, а саме Луганська, Алчевська та Стаханова. Крім того, з введенням у дію вежі якість прийому стане кращою, а межі покриття розширяться.

Як повідомляв УНІАН раніше, у березны на Херсонщині, на адміністративній межі з окупованим Кримом, відкрили телекомунікаційну вежу, сигнал котрої охопить північні райони окупованого півострова.