Ілюстрація / Reuters

Окупанти продовжують спроби втягнути підрозділи української армії у збройне протистояння.

Як повідомляється у зведенні прес-центру штабу антитерористичної операції станом на 18.00, російсько-окупаційні війська протягом дня продовжували обстрілювати позиції сил АТО, і хоча в цілому кількість обстрілів з початку доби була невеликою, ворог і надалі, окремими провокативними діями, безуспішно намагався втягнути українські війська у бойове протистояння.

На Луганському напрямку противник вів вогонь із мінометів калібру 82-мм поблизу Трьохізбенки, а зі стрілецької зброї обстрілював опорні пункт біля Золотого.

Відео дня

На Донецькому напрямку, як і очікував штаб АТО, збройні провокації російські найманці вчинили у районі Верхньоторецького. Тут бойовики обстрілювали оборонні укріплення Збройних сил України з 82-мм мінометів та гранатометів.

Читайте такожЗа добу на Донбасі двоє українських бійців загинули, четверо поранено – штаб АТО

На Приазов’ї по позиціях сил АТО поблизу Гнутового противник вів вогонь із зенітної установки, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також поблизу Авдіївки зафіксовано проліт ворожого БПЛА, забороненого Мінськими домовленостями.

Загалом з опівночі російсько-окупаційні війська 4 рази порушили перемир’я.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні прес-центр штабу АТО поінформував, що в районі Верхньоторецького буде посилено заходи безпеки із захисту цивільного населення. У штабі зауважили, що діяльність силових підрозділів буде спрямована на запобігання цілеспрямованих звинувачень українських військових у начебто недотриманні Мінських домовленостей.