РФ розбудовує потужну військову інфраструктуру вздовж кордону / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов виключає активізацію військової агресії Росії проти України до червня.

Про це він сказав в інтерв'ю Громадському.

При цьому він зазначив, що РФ продовжує розбудовувати дуже потужну військову інфраструктуру вздовж українського кордону.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські військові просунулися на Донбасі в 2017 році на 10 кілометрів - Турчинов

"Такий військовий потенціал, сконцентрований уздовж кордону, не потрібен для мирних заходів. Він може використовуватися тільки для наступальних заходів. Це дуже серйозна проблема", - розповів секретар РНБО.

"Ми повинні розуміти, що за рішенням кремлівського керівництва військова агресія може вийти на новий небезпечний рівень будь-якої миті. Водночас ми можемо прогнозувати, що до Чемпіонату світу з футболу, в який Путін вклав мільярди російських коштів, вони навряд чи можуть перейти до активних наступальних дій, щоб не зірвати цей захід", - заявив Турчинов.

Турчинов зазначив, що завжди виступав проти війни. "Хочуть війни тільки хворі люди. Нормальні люди війни не хочуть", - сказав він.

Нагадаємо, за словами Турчинова, закон про Донбас не відкидає силового шляху звільнення окупованих територій і створює для цього передумови.